Paahdettu liha -maku on mausteseos, joka tarjoaa rikkaan, suolaisen maun, joka muistuttaa hitaasti paahdettuja lihoja. Ihanteellinen syvyyden lisäämiseen kastikkeisiin, keittoihin ja kasvisruokiin.
Sisältää ei eläinperäisiä tuotteita, tämä 100 % kasviperäinen mausteseos sopii vegaanisiin resepteihin. Sen kypsennetyt ja paahdetut vivahteet tuovat pyöreyttä ja tyypillisiä makuja useisiin valmistuksiin.
Kurkuma, tieteelliseltä nimeltään Curcuma longa, on monivuotinen kasvi inkiväärikasvien (Zingiberaceae) perheestä. Sen kotimaa on Intian subkontinentti ja Kaakkois-Aasia. Kasvi kasvaa jopa 1 metriä korkeaksi ja sillä on pitkänomaiset lehdet ja keltaiset kukat. Kuitenkin juuri kurkuman risoomit ovat ne, joita arvostetaan eniten niiden kulinaaristen ja lääketieteellisten ominaisuuksien vuoksi.
Kurkumaa on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä ayurvedisessä ja kiinalaisessa lääketieteessä sen lukuisien terveyshyötyjen vuoksi. Se sisältää yhdisteen nimeltä kurkumiini, joka on vastuussa sen kirkkaasta keltaisesta väristä sekä voimakkaista antioksidantti- ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista.
Keltainen oranssi jauhe, joka tuo esiin kurkuman kirkkaan värin, sisältäen vähintään 1,7 % kurkumiinia ja hyviä bakteriologisia kriteerejä. Tunnettu maapohjaisesta maustaan, se on ihanteellinen curryihin, kastikkeisiin ja terveellisiin ruokiin.